diumenge, 16 de juny de 2013

PANETS BLANCS

Per fi trobo el temps per tornar a publicar alguna recepte. I per estrenar-me després d'aquestes setmanes us deixo una recepte de panets ideals per fer els entrepans d'esmorzar pel matí. Super tendres, tovets i es mengen quasi sense gana!


Ingredients ( per a 8 panets):
- 350 gr de farina de força
- 110 gr de pasta fermentada
- 200 gr d'aigua
- 10gr de llevat fresc
- 1 culleradeta de sal
- 1/2 culleradeta de sucre
- 15 gr de mantega a daus

* Pasta fermentada ( Richard Bertinet):
- 250gr de farina de força
- 175 gr d'aigua
- 5 gr de sal
- 5 gr de llevat fresc o 1/2 culleradeta de llevat sec

Per a la preparació cal mesclar tots els ingredients i amassar-ho fins obtenir una massa llisa. Deixar reposar a la nevera, coberta amb un paper film, o durant tota la nit fins que dobli el seu volum. Així  ho pots fer el dia anterior.
S'obtenen 400 gr de pasta fermentada que es conserva perfectament a la nevera durant 6 dies.


Preparació:
1- Col·locar tots els ingredients dins la cubeta de la panificadora i encendre el programa d'amassar. No cal deixar acabar tot el programa sencer.
2- Deixar reposar la massa en un recipient impregnat amb oli i tapat amb paper film, fins que hagi doblat el seu volum (1-2h).
3- Volcar la massa en una superficie enfarinada i doblegar-la un parell de vegades per a que agafi força.
4- Dividir la massa en 8 porcions iguals  i donar-li forma de panets.
5- Deixar reposar durant 30 minuts sobre la safata de forn tapat amb un drap humit.
6- Pintar el panets amb aigua una mica salada.
7- Fornejar a 190ºC durant 20 minuts fins que quedin dorats. Recordeu de preescalfar el forn. Jo també hi poso un recipient amb aigua perquè s'evapori.
8- Deixar refredar sobre una rejilla.

Bon profit!!! Quina oloreta!!

1 comentari: