dimecres, 6 de gener de 2016

HAMBURGUESA DE TOFU I XAMPINYONS

Aquesta recepta m'ha sorprès perquè m'ha agradat molt. Estic començant a utilitzar el tofu per primera vegada i aquesta és una de les proves que he fet. El tofu no té massa gust, sinó que agafa el gust del què l'acompanya. Les hamburgueses vegetarianes no tenen la mateixa consistència de les de carn, però us animo a provar-les. Hi ha moltes opcions!


Ingredients ( 5 hamburgueses de 120gr aprox):
- 250gr de tofu
- 250 gr de xampinyons
- 250 gr de carbassa
- 1 ceba
- 2 cullerades de concentrat de tomàquet
- 6 cullerades de farina d'avena
- 1 ou
- Sal, pebre i herbes al gust

Preparació:
En una paella sofregir la ceba tallada ben petita fins que estigui rosa. Seguidament afegir els xampinyons i la carbassa tallada a daus petits. Sofregir fins que estigui ben fet. Salpebrar al gust. Afegir espècies si es vol també. 
Afegir el tofu tallat petit i seguidament la salsa de tomàquet. Barrejar i deixar fer durant uns minuts.
Posar la mescla en un bol, afegir l'ou batut i l'avena. Barrejar i aixafar-ho tot amb una forquilla.
Reservar la mescla a la nevera perquè en fred tindrà més consistència i serà mès fàcil fer les hamburgueses.
Un cop la mescla estigui freda ( un parell d'hores a la nevera), formar les hamburgueses. Jo ho faig posant la barreja sobre paper film i li donc forma amb el paper film. Així no ho toco amb les mans i no s'enganxa per enlloc.
Les hamburgueses que us sobrin, es poden congelar. 

Us sorprendrà el gust!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada