dilluns, 16 de desembre de 2013

BRIOCHE DE NUTELLA

Aquesta és una recepta extreta d'un blog francés, aquí teniu el link: http://www.mon-assiette.com/recette/162/desserts/brioche-a-la-pate-a-tartiner.html.  És relativament fàcil de fer i sorpren el resultat. S'obté un brioche amb gust de nutella que acabat de fer és boníssim. El dia després està una mica sec, però sucat al cafè en llet també esta bò.



Ingredients:
- 500 gr de farina normal
- 2 ous
- 70 gr de sucre blanc
- 180 gr de llet
- 30 gr de mantega
- 30 gr de llevat fresc ( jo mercadona)
- Nutella

Preparació :
Primer fondre la manega i deixar refredar. Dissoldre el llevat amb la llet tèbia.
En un bol mesclar la farina i el sucre. Seguidament afegir els ous, la llet i la mantega. Treballar la massa fins que sigui homogenia.  Jo vaig utilitzar l'amassadora per amassar tots els ingredients. S
Deixar reposar la massa fins que dobli el volum tapat amb un paper film.
Un cop reposat, tallar la massa en 4 parts iguals i estendre-la amb un rodillo sobre una superfície enfarinada. Volem obtenir 4 discos rodons d'uns 25cm de diàmetre i 2mm de gruix aprox.
Anem a muntar el broche perquè ens quedi aquesta forma:
En el motlle que heu escollit, col·locar el primer disc i estendre per sobre una capa de nutella respectant un cm de la vora. Cobrir amb un altre disc tenint cura de soldar les vores. Repetir el procediment amb  els altres discos de massa.
Ara amb un vas petit ens marcarem el centre de la massa. Amb un ganivet tallarem 16 districtes anant des del centre on hem marcat la rodona fins a l'extrem.
Agafem dos districtes i els hi donem dues voltes en direcció oposada ( és a dir, la ma dreta va cap a la dreta i l'esquerra cap a l'esquerre). Cal que repetiu aquest procediment amb tots els districtes. Us recomano que aneu al link que us he deixat perque hi ha fotos.
Deixar reposar uns 30 minuts. Seguidament pinzellar amb llet i coure al forn preescalfat a 180ºC durant 25 minuts. Fins que ho veieu daurat.

Deixar refredar i degustar!

2 comentaris:

  1. Has fet una forma guapíssima! Quines ganes de degustar-lo, com tu dius... he he he. Petons!

    ResponElimina
  2. Molt bonic i també es boníssim. Montse.

    ResponElimina