diumenge, 17 de novembre de 2013

COCA DE FORNER AMB ANÍS

Un gran èxit assegurat! Us ho asseguro! Almenys a casa meva on aquest tipus de coca és la preferida ja que ens recorda a esmorzars a la muntanya amb fred i llar de foc encesa. Com a tota massa que es fa a casa és una mica laboriós perquè necessita un temps de fermentació, però el resultat val la pena. La recepta està extreta del programa de cuines de tv3, d'una recepta del Xavier Barriga.


Ingredients:
- 500 gr de farina de força
- 10 gr de llevat fresc
- 10 gr de sal
- 280 gr d'aigua
- 25 gr d'oli d'oliva

* Per l'acabat:
- Anís per ruixar
- Pinyons o ametlla per decorar
- Oli d'oliva per pinzellar
- Sucre blanc

Preparació:
1- Posar tots els ingredients dins l'amassadora i encendre-la. És aconsellable incorporar l'aigua progressivament perquè la massa la vagi absorbint.  Amassar tots els ingredients durant 10-15 minuts a màquina. Si amassem a mà ens caldrà 20-25 minuts.
2 - Posar la massa dins d'un bol impregnat d'oli i deixar reposar durant una hora aprox. Fins que hagi doblat el volum.
3 - Dividir la massa en 3 porcions i fer un barrots amb cadascun. Per fer el barrots, primer estirar una mica cada porció. La imaginem en 3 parts i la dobleguem cada una fins al centre, després la pleguem sobre ella mateixa tancant les puntes. Us recomano que mireu el vídeo del Xavier Barriga que esta a tv3 a la carta.
4- Deixar reposar el barrots fins que doblin el volum (unes dues hores).
5- Un cop passat el temps, agafar cada barrot i donar-li forma de coca amb les mans.
6- Pinzellar amb l'oli, empolsimar amb el sucre generosament i després amb els pinyons o l'ametlla.
7- Fornejar durant 12 minuts a 250º C prèviament precalentat.
8- Un cop fetes i dorades al gust, ruixar només sortir del forn amb anís. Veure-ho quina olor!

I ja està, que aprofiti!!






2 comentaris:

  1. El millor esmorzar del món per mi és aquest: coca de forner ensucrada amb una presa de xocolata. T'ha quedat estupenda!

    ResponElimina
  2. realment molt bona. Montse

    ResponElimina